Holland csirke


Holland csirke

Hozzávalók:
8 csirke felsőcomb vagy 4 egész comb
50 dkg karfiol
10 dkg füstölt szalonna (kolozsvári)
1 kis fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
3 evőkanál zsír
2 dl növényi tejszín
1 evőkanál liszt
Házi ételizesítő ízlés szerint
1 teáskanál pirospaprika, só.

Elkészítés:
Az zsíron üvegesre sütjük az apró kockára vágott szalonnát, rátesszük a felaprított hagymát és együtt dinszteljük 5 percig. Rátesszük a feldarabolt csirkét (a csirke felsőcombot is 2 részre szoktam vágni, így hamarabb megpuhul) és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, rátesszük a darabolt paradicsomot, a zöldpaprikát és az ételizesítőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a húst ellepje.
Rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, és lefedve közepes tűzön kb. 45-50 perc alatt puhára pároljuk. Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, így a karfiolrózsák szépen egyben maradnak és a karfiol a csirke gőzében puhul meg.
Amikor a hús puha, a karfiolt és a húst kivesszük. A visszamaradt levet a keményítővel vagy liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük és 1-2 perces forralás után a húsra öntjük.
Szebb, ha átturmixoljuk, vagy szűrőn átszűrjük a levet mielőtt tálaljuk.
Jó ètvàgyat kívánok!

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségMagazinja cikk ajánló

További magazin cikkek »