Holland csirke

Holland csirke
Hozzávalók:
8 csirke felsőcomb vagy 4 egész comb
50 dkg karfiol
10 dkg füstölt szalonna (kolozsvári)
1 kis fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
3 evőkanál zsír
2 dl növényi tejszín
1 evőkanál liszt
Házi ételizesítő ízlés szerint
1 teáskanál pirospaprika, só.
Elkészítés:
Az zsíron üvegesre sütjük az apró kockára vágott szalonnát, rátesszük a felaprított hagymát és együtt dinszteljük 5 percig. Rátesszük a feldarabolt csirkét (a csirke felsőcombot is 2 részre szoktam vágni, így hamarabb megpuhul) és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, rátesszük a darabolt paradicsomot, a zöldpaprikát és az ételizesítőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a húst ellepje.
Rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, és lefedve közepes tűzön kb. 45-50 perc alatt puhára pároljuk. Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, így a karfiolrózsák szépen egyben maradnak és a karfiol a csirke gőzében puhul meg.
Amikor a hús puha, a karfiolt és a húst kivesszük. A visszamaradt levet a keményítővel vagy liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük és 1-2 perces forralás után a húsra öntjük.
Szebb, ha átturmixoljuk, vagy szűrőn átszűrjük a levet mielőtt tálaljuk.
Jó ètvàgyat kívánok!
Üzenet küldése
Tetszett a cikk?
EgészségMagazinja cikk ajánló

A karfiol gyógyító ereje
Életmód, Diéta
Az egészséges testsúly elérésében is szerepet játszik

Csodaszer a fűszerpolcon a kurkuma
Egészség, Egészség cikkek
Serkenti az immunrendszeri védelmet, gyulladáscsökkentő és vízhajtó.

Burgonyazsemle medvehagymával
Receptek, Reggeli/Vacsora
Édesburgonyából, cukor és finomliszt nélkül

Gluténmentes sonkás pizza
Receptek, Főételek
Érdemes kipróbálni, nagyon finom

Májfasírt zöldborsó ágyon
Receptek, Főételek
Zabpehellyel készül

Póréhagymás zöldborsó leves
Receptek, Főételek
Bármilyen diétához fogyasztható

Zeller krémleves kolbász chipsel
Receptek, Főételek
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom, krémes leves

Cukkini ropogós
Receptek, Reggeli/Vacsora
Minden korosztály kedvence

Miért diétázunk?
Életmód, Diéta
A helyes és egészséges étkezési kultúra fontossága