Egy egészséges ajánlat

A KELBIMBÓ GYÓGYHATÁSA - ÉLÉNKÍTI A MÉREGTELENÍTÉST VÉGZŐ ENZIMEK MUNKÁJÁT 
Táplálkozáskutatók, orvosok a nagyon értékes növények közé sorolják, mivel a benne található vitaminok, ásványi anyagok, vegyületek támogatják a szervezet természetes védekező rendszerét.
A kelbimbóban megtalálható a szulforafán, ami élénkíti a méregtelenítést végző enzimek munkáját, a lehetséges rákkeltő anyagoktól gyorsabban megszabadítja a szervezetet. Ezt úgy éri el, hogy segíti a májban a méregtelenítő enzimek termelését. Ez a szerep nagyon fontos a mérgező anyagok által okozott mellrák megelőzésében, valamint a bélben keletkező rákos sejtek elhalásában.
A lakosság körében végzett tanulmányok, egyértelműen mutatják, hogy brokkoliban, kelbimbóban, káposztában, kelkáposztában, karfiolban gazdag táplálkozás csökkenti bizonyos rákos megbetegedések előfordulását. Ilyen a tüdő-, vastagbél-, mell-, petefészek- és húgyhólyag-rák.
A kelbimbó magas C-vitamin tartalma segíti az immunrendszer működését, de a kollagén-termelést is, tehát számos előnye mellett még a bőr öregedését is lassítja. Jelentős mértékben csökkenti a szívbetegségekben, agyi katasztrófában és rákban történő elhalálozás kockázatát. A kelbimbóban nagy mennyiségben található A-vitamin és béta karotin, melyek együtt kiválóan védik szervezetünket a fertőzésektől.
A kelbimbó bőven tartalmaz emészthető és nem emészthető rostokat, mégpedig körülbelül egyforma arányban. A rost egyrészt jóllakottságérzetet kelt, másrészt védi is bélrendszerünket.
A kelbimbóban és más zöld színű zöldségekben található az indole-3-karbinol, amely védi ereinket és szívünket, szabályozza a koleszterin-szintet.
A kelbimbó valóságos raktára az értékes tápanyagoknak. Vitamintartalma (A, B1, B2, B6, C, E és K), valamint ásványianyag-tartalma (mangán, vas, réz, foszfor, folsav, triptofán, magnézium, kálium) különösen kívánatossá teszi. Kiemelkedően sok benne a béta-karotin is. Rosttartalma megkönnyíti az emésztést, és karbantartja a vastagbelet. Mint más káposztafélében, a kelbimbóban is sok a kéntartalmú növényi hatóanyag, amely a méregtelenítésben szerepet játszó enzimek termelődését serkenti. Magas folsav- és kalciumtartalma miatt fogyasztása várandós anyukáknak is javasolt. Gyulladáscsökkentő hatása hasznos lehet a reuma megelőzésében.
Üzenet küldése
Tetszett a cikk?
EgészségMagazinja cikk ajánló

Póréhagymás zöldborsó leves
Receptek, Főételek
Bármilyen diétához fogyasztható

Gluténmentes sonkás pizza
Receptek, Főételek
Érdemes kipróbálni, nagyon finom

Zeller krémleves kolbász chipsel
Receptek, Főételek
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom, krémes leves

Édesburgonya/batáta
Életmód, Diéta
Az édesburgonya gyakorlatilag egy igazi vitaminbomba

Leggyakoribb betegségek
Termékajánló, Katalógus
Különböző betegségek alternatív kezelése

Holland csirke
Receptek, Főételek
Csirkecombok karfiollal, durumtésztával

Napi 8 pohár víz
Életmód, Megelőzés
Hihetetlen dolog történik a szervezeteddel

Burgonyazsemle medvehagymával
Receptek, Reggeli/Vacsora
Édesburgonyából, cukor és finomliszt nélkül

Töltött kenyérhéj
Receptek, Reggeli/Vacsora
Amikor a gyerkőc csak a kenyér belsejét hajlandó megenni, Te pedig nézel, hogy mit kezdj a kenyérhéjjal..