Egy egészséges ajánlat

Egy egészséges ajánlat


????A KELBIMBÓ GYÓGYHATÁSA - ÉLÉNKÍTI A MÉREGTELENÍTÉST VÉGZŐ ENZIMEK MUNKÁJÁT ????

Táplálkozáskutatók, orvosok a nagyon értékes növények közé sorolják, mivel a benne található vitaminok, ásványi anyagok, vegyületek támogatják a szervezet természetes védekező rendszerét.
A kelbimbóban megtalálható a szulforafán, ami élénkíti a méregtelenítést végző enzimek munkáját, a lehetséges rákkeltő anyagoktól gyorsabban megszabadítja a szervezetet. Ezt úgy éri el, hogy segíti a májban a méregtelenítő enzimek termelését. Ez a szerep nagyon fontos a mérgező anyagok által okozott mellrák megelőzésében, valamint a bélben keletkező rákos sejtek elhalásában.
A lakosság körében végzett tanulmányok, egyértelműen mutatják, hogy brokkoliban, kelbimbóban, káposztában, kelkáposztában, karfiolban gazdag táplálkozás csökkenti bizonyos rákos megbetegedések előfordulását. Ilyen a tüdő-, vastagbél-, mell-, petefészek- és húgyhólyag-rák.
A kelbimbó magas C-vitamin tartalma segíti az immunrendszer működését, de a kollagén-termelést is, tehát számos előnye mellett még a bőr öregedését is lassítja. Jelentős mértékben csökkenti a szívbetegségekben, agyi katasztrófában és rákban történő elhalálozás kockázatát. A kelbimbóban nagy mennyiségben található A-vitamin és béta karotin, melyek együtt kiválóan védik szervezetünket a fertőzésektől.
A kelbimbó bőven tartalmaz emészthető és nem emészthető rostokat, mégpedig körülbelül egyforma arányban. A rost egyrészt jóllakottságérzetet kelt, másrészt védi is bélrendszerünket.
A kelbimbóban és más zöld színű zöldségekben található az indole-3-karbinol, amely védi ereinket és szívünket, szabályozza a koleszterin-szintet.
A kelbimbó valóságos raktára az értékes tápanyagoknak. Vitamintartalma (A, B1, B2, B6, C, E és K), valamint ásványianyag-tartalma (mangán, vas, réz, foszfor, folsav, triptofán, magnézium, kálium) különösen kívánatossá teszi. Kiemelkedően sok benne a béta-karotin is. Rosttartalma megkönnyíti az emésztést, és karbantartja a vastagbelet. Mint más káposztafélében, a kelbimbóban is sok a kéntartalmú növényi hatóanyag, amely a méregtelenítésben szerepet játszó enzimek termelődését serkenti. Magas folsav- és kalciumtartalma miatt fogyasztása várandós anyukáknak is javasolt. Gyulladáscsökkentő hatása hasznos lehet a reuma megelőzésében.

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

EgészségMagazinja cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »