Gluténmentes sonkás pizza

Gluténmentes sonkás pizza


Gluténmentes sonkás pizza
 
Hozzávalók:
1 db 29 cm- es
150 g rizsliszt
50 g kukorica keményítő
5 g szódabikarbóna (5 g szárított élesztő)
10 g útifű maghéj
1 kávéskanál oregánó
200 g langyos víz
1 evőkanál olvasztott zsír vagy olívaolaj
Feltét:
200 ml sűrű paradicsomlé
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olvasztott zsír vagy olívaolaj
1 kávéskanál oregánó
3-4 levél bazsalikom
Sonka szeletek
1 fej vöröshagyma vékonyra vágva
1 kápia paprika karikázva
Vegán sajt
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálban keverjük össze. Ehhez adjuk a vizet, kézzel gyúrjuk össze, miközben az olajat ( olvasztott zsírt) fokozatosan adjuk hozzá. Szódabikarbónával nem kelesztjük, ha szárított élesztővel készítjük 40 percig kelesztjük.
A paradicsomlevet, a sót, fokhagymát tegyük egy edénybe és botmixerrel habosítsuk fel az olajjal (zsírral).
A tésztát nyújtsuk kör alakúra és tegyük a pizza sütőre. Kenjük meg a paradicsomszósszal, halmozzuk rá a feltétet és szórjuk meg a vegán sajttal.
230 fokon süssük 20-30 percig.
Jó étvágyat hozzá!
 

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségMagazinja cikk ajánló

További magazin cikkek »